Tijden veranderen, er wordt veel van ons gevraagd zowel individueel als op het werk. De druk kan af en toe behoorlijk oplopen. Even een pas op de plaats maken en stilstaan bij wat er in je omgaat en wat je voelt, schiet er nogal eens bij in. Pas als de druk te hoog is geworden en ons lijf begint te haperen worden we gedwongen hierbij stil te staan. Dit zorgt vaak voor nog meer stress en spanning. Ons gevoel voor verantwoordelijkheid op het werk en in de privésfeer zorgt er nog eens extra voor dat we maar door blijven gaan met alle gevolgen van dien. Eenmaal thuis op de bank na een dag werken zoek je het niet meer om in beweging te komen. De cirkel is rond. Ziekteverzuim is een mogelijk gevolg. Als werkgever kun je hier positief op in springen..

Vind je het als werkgever belangrijk dat je werknemers plezier hebben in hun werk en zo min mogelijk op een negatieve manier worden blootgesteld  aan lichamelijke belasting en stress. Daarnaast effectief en creatief  kunnen werken in een ontspannen werksfeer? Dan is yoga op de werkvloer ook voor jouw bedrijf een goede keuze. Je personeel kan na de yogales ontspannen en met nieuwe energie zijn of haar werk weer oppakken. Ook na werktijd zal je personeel zich fitter en meer uitgerust voelen.

Enkele effecten van yoga op de werkvloer:

  • Meer concentratie, productiviteit en creativiteit.
  • Minder stress en daardoor minder ziekteverzuim.
  • Toename van je lichaamsbewustzijn, hierdoor merk je eerder de spanning in je lijf op, zodat je deze spanning beter los kunt laten.
  • Verbetering van de werksfeer.
  • Verbinding tussen de werknemers.

Wat is er mogelijk op het werk?

 Yoga op de werkvloer verzorgt toegankelijke yogalessen binnen het bedrijf op de werkplek. We houden hierbij altijd rekening met de persoonlijke wensen en mogelijkheden. We leveren dus altijd maatwerk.

In een vrijblijvende intake wordt besproken wat binnen jouw bedrijf het beste past. We vinden het heel belangrijk dat deelnemers ook buiten de lessen om meer rust en focus ervaren. Tijdens de lessen geven we daarom tips die in het dagelijks leven toegepast kunnen worden.

Tijdens een kennismakingsgesprek bekijken we samen wat het beste past:

  • Yoga op de mat, stoel, werkplek of andere beschikbare ruimte.
  • Voor/tijdens lunchtijd/na werktijd.
  • Eens per week, frequenter of eenmalig.

Yoga op de werkvloer biedt ook individuele yoga aan met daarbij specifieke aandacht voor de persoon. Het bekijken van de werkhouding in combinatie met de werkplek behoort ook tot de mogelijkheden van Yoga op de werkvloer. Zo kun je als werkgever een totaalpakket aanbieden wat bijdraagt aan een gezonde werksfeer met gezonde werknemers.

Eens wat anders dan gewoonlijk tijdens een teambuilding-dag of bedrijfsuitje? Yoga op de werkvloer laat jouw medewerkers graag op een leuke en toegankelijke manier kennismaken met yoga en alle positieve effecten.