Ik, Ellen, ben graag in beweging. Sinds 2000 werk ik in mijn praktijk in Deurne als oefentherapeut Mensendieck. (www.oefentherapiemensendieckdeurne.nl)  Daarvoor heb ik ruime ervaring opgedaan in het lesgeven van verschillende vormen van bewegen. Van dans tot fitness. Yoga kwam later in mijn leven en heeft me verrast met wat de combinatie beweging en ontspanning kan doen met je lichaam en geest. Alles rondom beweging heeft mijn interesse welke ik met heel veel enthousiasme met je deel. In mijn praktijk kom ik regelmatig mensen tegen met werkgerelateerde klachten. Ieder mens heeft voorkeurshoudingen ontwikkelt. Denk aan arbeidsspecifieke houdingen. Vaak zijn we ons daar niet van bewust. Op den duur kan dit zwakke plekken veroorzaken in ons lijf.  In mijn praktijk geef ik regelmatig adviezen aan klanten om op hun werkplek te bewegen. Dit wordt soms als ongemakkelijk ervaren wanneer er collega’s in de buurt zijn. Collectief bewegen op het werk is de oplossing. Yoga op de werkvloer was geboren!

Wanneer bewegen niet meer vanzelfsprekend is omdat er stress, spanning of blokkades zijn kan dat effect hebben op je lichaam en geest. Juist dan is op een juiste en gezonde manier leren bewegen in combinatie met ontspannen erg belangrijk. Het voorkomen hiervan is natuurlijk nog beter. Het aantal werk gerelateerde klachten wordt helaas steeds groter. Waarom dan niet meer bewegen tijdens werktijd. Zonder dat dit ten kosten gaat van de werkproductie. Het levert juist meer effectief werken op! Yoga op de werkvloer biedt beweging aan in de vorm van toegankelijke yoga. Met veel aandacht voor ontspanning. Er zijn al veel voordelen genoemd in wetenschappelijke artikelen. Het terugdringen van het ziekteverzuim  is er een van. 

Yoga op de werkvloer biedt deskundige begeleiding in beweging en ontspanning. Gezien mijn werk als Oefentherapeut Mensendieck beschik ik over ruime kennis van het menselijk lichaam. Dit aangevuld met mijn yoga opleiding vormt een ideale combinatie om lichaam en geest in balans te brengen of houden.  Denk hierbij aan rug, schouder- en nekklachten, spanningsklachten etc.

Yoga op de werkvloer werkt in de omgeving van Venlo samen met Stefan Maas van Yogacentrum De Zonnegroet. Ook voor het volgen van verschillende vormen van yoga kun je hier terecht.